20.11.2019

GENÇLERLE HASBİHAL

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu tarafından Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Peygamberimiz ve Aile” konulu seminer verildi.

Seminerde Müftü Topçu, ‘Peygamberimiz ve Aile' teması altında öğrencilere Hz. Peygamberin örnek kişiliği üzerinden; ailenin önemi, evlenilecek kişilerde aranması gereken özellikler, aile içi ilişkiler, aile bireylerinin görev ve sorumlulukları ve hoşgörü gibi konular hususunda bilgiler aktardı.

Seminer sonrası aile kurumunun öneminden bahseden Müftü Topçu şu ifadelerde bulundu “Cenâb-ı Hak Efendimizi, “emsalsiz bir örnek şahsiyet” olarak, kıyamete kadar gelecek bütün insanlığa armağan etmiştir. Özellikle yaşadığımız çağda efendimizin örnek şahsiyet ve karakteriyle birlikte, aile hayatını da idrak etmeye, fazlasıyla muhtacız. Sağlam bir ailede olması gerekenlerin neler olduğu ve ailenin sürekliliği için yapılması gerekenler, diğer tüm konularda olduğu gibi efendimizin hayatına bakılarak öğrenilebilir. Bu sebeple bizler hemen her ortamda peygamberimiz üzerinden aile kurumunu anlatmaya gayret ediyoruz. Çünkü sağlam nesiller yetiştirmek ve sağlam toplum oluşturabilmek için öncelikle sağlam aile olmayı başarmamız gerekiyor.”

Seminer sonunda Müftü Topçu, öğrencilerin sorularını cevaplayarak, eğitim hayatlarına yönelik tavsiyelerde bulundu.