22.11.2023

Necati ŞAFAK

Ağrı İl Müftüsü

1971 yılında Hatay’ın Yayladağı İlçesine bağlı Yeditepe Beldesinde doğdu. İstanbul Fatih Camii Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı. 1991 yılında Şanlıurfa’nın Bozova İlçesinde Müezzin Kayyım olarak göreve başladı. Şanlıurfa Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1997 yılında mezun oldu. Kısa dönem askerlik sonrası 1999 yılında başladığı Diyanet Selçuk Eğitim Merkezi İhtisas Kursunu 2002 yılında tamamlayarak aynı yıl Mardin Mazıdağı İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Daha sonra Gaziantep Karkamış, Osmaniye Sumbas, Osmaniye Bahçe, Hatay Antakya ve Gaziantep Şahinbey İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.

7 Ekim 2023 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı İl Müftüleri Kararnamesiyle Ağrı İl Müftüsü olarak atanan Necati ŞAFAK evli ve beş çocuk babasıdır.