14.11.2019

KADIN EŞTİR, ANADIR, EVİN NEFESİDİR

Hazreti Muhammed'in (s.a.s.) dünyaya teşriflerinin 1448. Yıl dönümü dolayısıyla Ağrı İl Müftülüğü tarafından yatsı namazından önce Merkez Camii başta olmak üzere tüm camilerde "Mevlid-i Nebi" programları düzenlendi.

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun katılımıyla Merkez camii’nde düzenlenen mevlid kandili programında Kuran-ı Kerim okundu ve mevlid-i şerif ve ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi, dualar edildi.

Programda kürsüden vaaz eden Müftü Topçu “Peygamberimiz ve Aile” konusunun Mevlid-i nebi haftasının teması olarak belirlenmesi sebebiyle Aile kurumunun önemine değinerek özetle şunları dile getirdi: “Allah bize buyurur ki 'Allah Resulü size neyi verdiyse onu alın, şahsınızda, ailenizde uygulayın. Sizi de neden sakındırdıysa ondan da sakının.’ Dolayısıyla ümmet olarak bizler her işimizde olduğu gibi aile içi ilişkilerimizde de peygamberimizi takip etmeli ve onu örnek almalıyız.Eşimiz ve çocuklarımızla nasıl geçinmemiz gerektiğini, aile fertlerine olan mesafemizin hangi ölçüde olması gerektiğini, yine en güzel örnek olan peygamberimizden öğrenmeliyiz.‘Sizin en hayırlınız eşlerine en iyi davrananınızdır’ diyen bir peygamber ümmetiyiz. Eşler bizim için velinimettir. Çünkü eşimiz bizim en yakınımızdır, yol arkadaşımızdır, sırdaşımızdır. Kadın eştir, anadır, evin nefesidir. Peygamberimiz hiçbir zaman eşlerinin kalbini kırmamış, şiddet göstermemiş, sevgisini ve merhameti asla eksik etmemiştir. Ailede sevgi, saygı, merhamet, sadakat, hoşgörü olmazsa olmaz. Bunlar ailenin kilit taşlarıdır. Peygamberimizi hakkıyla takip edersek ailemiz bozulmadan sağlam kalır. Aile sağlam olursa toplumda sağlam olur.”

Birlikte yapılan dua sonrası yatsı namazı kılınarak cemaatin kandilinin kutlanmasıyla program son buldu.