23.02.2024

HÜSN-İ TİLAVET KURSU DUYURUSU

Ağrı İl Müftülüğünden;

DUYURU

Başkanlığımızca, özellikle cami ve Kur'an kursu hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla Hüsn-i Tilavet Kursları düzenlenmektedir. Bu kapsamda 2024 yılında Diyanet Akademisi Merkezlerinde "Hüsn-i Tilavet Kursu" düzenlenmesi uygun görülmüştür.

İlimizde görevli personel arasından mülakat yoluyla seçilecekler için Van Abdulhakim Arvasi Dini İhtisas Merkezinde 15 Nisan-25 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle Hüsn-i Tilavet Kursu” düzenlenecektir. Söz konusu kursa İlimizden 3 (Üç) kursiyer katılacaktır.

A. HÜSN-İ TİLAVET KURSU SINAVINA BAŞVURULARDA ARANAN ŞARTLAR:

1. İmam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi ünvanlarında fiilen çalışıyor olmak, (Talim ve Tashih-i Huruf Kursunu başarıyla tamamlamış olmak/hafız olmak tercih sebebidir.)

2. Başkanlık teşkilatında, kadrolu veya sözleşmeli olarak en az 1 (bir) yıl çalışıyor olmak,

3. Memuriyette adaylığı kaldırılmış veya 15 Nisan 2024 tarihine kadar kaldırılacak olmak,

4. Dini Musiki kabiliyeti olmak,

5. Kurs süresince askerlik (bedelli askerlik dahil), yurt dışı, hac, umre görevi vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak,

6. Tashih-i Huruf (6 ay süreli), Yüksek İhtisas, Aşere, Takrib, Dini Musiki kursu mezunu olmamak.

B) MÜLAKAT SINAV YERİ VE TARİHİ

1. Adaylar; mülakata katılmak istediklerini belirtir dilekçelerini, bağlı bulundukları Müftülüğe 27.02.2024 Salı günü mesai bitimine kadar vereceklerdir.

2. Duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular ile verilen tarihten sonra yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

3. İlçe Müftülükleri; müracaat dilekçelerini üst yazıyla 28.03.2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İl Müftülüğüne göndereceklerdir.

4. Mülakat Sınavı; 01.03.2024 Cuma günü saat 09.00’da Ağrı İl Müftülüğünde yapılacaktır.

C) SINAV ŞEKLİ

1. Sınav komisyonları, adayın Kur’an-ı Kerim’i talim üzere yüzüne ve ezbere okuma becerisini, dini musiki kabiliyetlerini ve ilmihal bilgisini ölçecek, 70 ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırasını belirleyeceklerdir.

2. Kursa gündüzlü olarak katılmak isteyenlerin kurs programını düzenli bir şekilde takip edebilmeleri hususu değerlendirmelerde göz önünde bulundurulacaktır.

3. Boş kalan kontenjanlar Dini Yüksek İhtisas/Dini İhtisas Merkezlerince puan sıralamasına göre yedeklerden doldurulabilecektir.

4. Kursun ilk üç aylık dönemi sonunda yapılacak ara sınavda başarısız olanlar, ilişikleri kesilmek üzere Akademi Başkanlığına bildirilecektir.

D) KURSUN TARİHİ

Seçimi yapılan personel için kurs, ikinci bir tebligata gerek kalmaksızın anılan Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 15 Nisan 2024 tarihinde başlayacaktır.

Ağrı İl Müftülüğü