13.01.2023

ELEŞKİRT GEÇİCİ ÖĞRETİCİ SINAV İLANI

SINAV İLANI

Kur’an kurslarında eğitim ve öğretimin kadrolu veya sözleşmeli öğreticilerle karşılanamaması halinde, eğitim ve öğretim hizmetlerinin aksamaması ve öğretici ihtiyacının giderilmesi amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ( İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü)’nca verilen kontenjan sayısınca ek ders ücreti karşılığı geçici Kur’an kursu öğreticisi görevlendirilmesi yapılmaktadır.

İlimiz Eleşkirt İlçesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminde İhtiyaç Odaklı Kur’an Kurslarında, Geçici Öğreticiye ihtiyaç duyulan Kur’an Kursu ve Camilerde ek ders ücreti karşılığı çalıştırılmak üzere aşağıda belirtilen şartlar çerçevesinde Geçici Kur’an Kursu Öğreticiliği sözlü sınavı yapılacaktır.

A- SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun Değişik 48. maddesinde aranan genel ve özel şartları taşımak,

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5/b maddesinde belirtilen “ Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3- Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli olmamak,

4- Adli sicil kaydı (Sabıka Kaydı) bulunmamak.

İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları için:

a) Tercihen 4 yıllık dini yükseköğrenim, İlahiyat ön lisans veya en az İmam hatip lisesi mezunu olmak,

b) Tahsiline göre 2022 yılı KPSS ve DHBTS’na girmiş ve KPSS (122/123/124) puan türlerinden birinden en az 60 (Altmış) puan almış olmak

c) Ağrı İl Müftülüğünün 07.09.2022 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu Geçici Öğretici sınavına girmemiş olmak

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Başvuru Formu ( İl Müftülüğü internet sayfasındaki sınav duyurusu ekinden veya Eleşkirt İlçe Müftülüğünden temin edilecek),

2- Nüfus kimliği fotokopisi,

3- Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi,

4- 2022 KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

5- Adli Sicil Kaydı,

6- Bir adet vesikalık fotoğraf.

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ

1- Başvurular, 16 Ocak 2023 Pazartesi günü başlayacak ve adaylar, 30 Ocak 2023 Pazartesi günü mesai bitimine kadar kendilerinden istenen belgelerle birlikte Eleşkirt İlçe Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

2- 30 Ocak 2023 Pazartesi günü mesai bitiminden sonra yapılacak başvurular ve posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

3- Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

D- SINAV İŞLEMLERİ

1- Sınav, Eleşkirt İlçe Müftülüğü Hizmet binasında 01 Şubat 2023 Çarşamba günü saat 09.00’da başlayacaktır. Katılımın fazla olması halinde, müteakip günlerde de sınav yapılacaktır.

2- Sınava girecek adaylar, kimlik belgelerini sınav komisyonuna ibraz edeceklerdir.

3- İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

4- Sınavda başarılı sayılabilmek için sözlü sınavdan en az 70 (Yetmiş) puan alınması gerekmektedir.

E- GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ

1- Görevlendirmeler, sözlü sınav sonucunda başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde DHBT puanı fazla olan, bu puanında aynı olması halinde öğrenim durumu dikkate alınarak sıralama yapılacaktır.

2- Sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı bir durum ortaya çıkması halinde adayın başvuru ve sınavı geçersiz sayılabileceği gibi görevlendirme yapılsa dahi görevle ilişikleri kesilecektir.

3- Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara mensubiyeti veya iltisakı bulunmamak, (irtibatlı/iltisaklı olduğu tespit edilenlerin, görevlendirilmeleri yapılmayacak ve görevlerine son verilecek olup herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.)

F- SINAV KONULARI

İhtiyaç Odaklı (Yüzünden Eğitim) Kur’an Kurslarında Görev Alacak Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri İçin:

1- Kur’anı Kerim ve Temel İlmihal Bilgisi (60 puan)

2- Pedagojik Formasyon Bilgisi (20 puan)

3- Kavrama, Muhakeme Etme, Özetleme ve İfade Etme Yeteneği (10 puan)

4- Liyakati, Temsil Kabiliyeti, Davranış ve Tepkilerinin Mesleğe Uygunluğu ( 10 puan)