30.09.2022

Müftülük Araya Girdi Husumet Barışla Son Buldu

Ağrı'da iki aile arasında 16 aydır süren husumet barışla sonuçlandı.

Yaklaşık 16 ay önce Savaş ve Öztürk aileleri arasında yaşanan ve 1 kişinin öldüğü kavga, kanaat önderlerinin ve müftülüğün araya girmesi sonucu sulh ile sonuçlandı.

Hacı Halis Ünsal Camii’nde gerçekleştirilen barış organizasyonunda konuşan Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, ara buluculuğun ve barışın dinimizdeki önemine dikkat çekti.

Müftü Büyük, " Yüce dinimiz İslam, toplumda uyuşmazlıkları önlemek için kavga ve küs kalmayı yasaklamış ve arabuluculuğa bizleri teşvik etmiştir. Toplumun birbirine güvenmesi, arasında kin ve hasedin olmaması ancak bu şekilde mümkün olmaktadır. Rabbim birbirimizi sevenlerden, birbirimize hürmet edenlerden eylesin. Bu sulhun oluşmasına gayret eden kim varsa Rabbim hepsinden razı olsun." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile aralarında husumet bulunan iki aile, adet üzere Kur'an'ı Kerim'in altından geçerek katılımcıların huzurunda helalleşip kucaklaştı.

Barış programına ailelerin yanı sıra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, Ağrı Belediye Başkan Vekili Nesim Zengin, İl Müftü Yardımcıları Kemal Arpacı ve Mustafa Solhan katıldı.