05.09.2021

Veysel ÇAKI 31.12.2004-05.03.2008

1955 yılında Giresun Merkez Yaykınlık Köyünde doğdu. Köyünde ilkokul olmadığı için Merkez Darıköy Köyü ilkokulunda dört yıl okuduktan sonra yeni açılan Yaykınlık Köyü ilkokulundan 1965 yılında okulun ilk mezunu olarak diploma aldı. 1965-66 yıllarında köy hocalarından Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler dersleri aldı. 1967 yılında açılan Giresun İmam-Hatip Okuluna kayıt oldu. "Her zaman minnetle, şükranla andığı üzerimde çok emeği var" dediği İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünde de hocası olan Doç. Dr. Nedim URHAN'ın kurucu Müdürlüğünü yaptığı Giresun İmam-Hatip okulundan 1974 yılında mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığında girdiği İmam-Hatiplik sınavını kazanarak Giresun İli Şebinkarahisar İlçesi Müftü Mahallesi Camii İmam-Hatipliğine atandı. Zamanın Şebinkarahisar Müftüsü Trabzonlu Mustafa BAKKALOĞLU'ndan Arapça ve Fıkıh dersleri okudu. 1975 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü kazanarak, görevini İstanbul Beykoz Şelüstü Çamlık Camiine nakletti. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünde okurken bir yandan da Beykoz İlçesinde Medineli Hacı Osman efendinin talebesi Hacı Hafız Ali PAMUK hoca efendiden fıkıh ve tefsir dersleri okudu. Yüksek İslam Enstitülerinde ihtisas bölümleri açılınca "Tefsir-Hadis bölümüne" devam etti. "Buhari ve Müslim’de Hz. Peygamberin bir haftalık hayatı ile ilgili hadisler" konulu mezuniyet tezini Hadis dersi öğretim görevlisi Doç. Dr. Nedim URHAN'a vererek 1979 yılında mezun oldu. 1982 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında girdiği "Müftü ve Vaizlik Sınavı"nı kazanarak 1983 yılında Giresun Tirebolu ilçesi vaizliğine atandı. Bir yıl vaizlik yaptıktan sonra 1984 yılında girdiği İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Müftü ve vaizler ihtisas kursunu 1986 yılında bitirerek 4. dönem mezunu oldu. Mezuniyet tezi çalışmasını bu defa "Mezhepler arası taklit ve telfik" konusunda yaptı. Çekilen kura sonucu Kars İl Vaizliğine atandı. Bir yıl vaizlikten sonra 1987 yılında Kars-Sarıkamış, 1990 yılında Trabzon-Beşikdüzü, 1998 yılında Samsun-Çarşamba ilçelerinde İlçe Müftülüğü; 2005 yılında Ağrı’da görev yaptı., Evli ve iki çocuk babasıdır.