08.09.2021

Kemal ARPACI

1985 yılında Ağrı’da doğdu. 2002 yılında Ağrı İmam Hatip Lisesinden, 2012 yılında da Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. İlahiyat eğitimiyle beraber yörenin âlimlerinden Arapça dersler tahsil etti. 2007 yılında Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2009 yılında Siirt İli Baykan İlçesi Meşelik Köyü Camii ve Merkez Semerkant Camii İmam-Hatiplik görevlerini yaptı. 2012 yılında 349. KSD olarak Van İl Jandarma bünyesinde vatani görevini yaptı. 2013 yılında 14. Dönem kursiyeri olarak başladığı Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden 2016 yılında mezun oldu ve Siirt ili Baykan İlçe Vaizi olarak atandı. Uzun bir süre Baykan İlçe Müftülüğünü vekâleten yürüttü. 2015 yılında Ramazan ayı görevi nedeniyle Kosova/İpek şehrinde görev yaptı. 2018 yılı Mayıs ayında yapılan İlçe Müftülüğü sınavını kazandı. 2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Mekke’de tercüman olarak görevlendirilmesi üzerine 55 gün kutsal topraklarda tercümanlık yaptı. Aynı yıl kutsal topraklarda hac ve umre vazifesini ifa ederken 10.09.2018 tarihinde Ağrı İli Eleşkirt İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. İki yıl İlçe Müftülüğü görevinin ardından 05.10.2020 tarihinde Ağrı İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. 18.03.2022 tarihinde Iğdır Üniversitesi Lisansüstü Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Tefsir Bilim Dalında "İbn 'Atiyye'nin 'el-Muharrerü'l-Vecîz fî Tefsîri'l-Kitâbi'l-'Azîz' Adlı Eserinde Esbâb-ı Nüzûl" konulu Yüksek Lisans Tezini bitirdi. 16.09.2022 tarihi itibariyle Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Ana Bilim Dalında doktora  eğitimine devam etmektedir. Görev süresince mülki amirlerden çok sayıda takdir, başarı ve üstün başarı belgesi aldı. İyi derecede Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.