08.01.2021

ABDÜLSAMET DİNÇ

1978 yılında Konya'da doğdu. 1994 yılında Konya İmam Hatip Lisesinden, 2000 yılında da Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2002-2007 yılları arasında Konya Meram Özel Gençlik İlköğretim okulunda 5 yıl Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. 2007 yılı Ocak ayında Aksaray ili Güzelyurt ilçesi Ihlara kasabası Büyük Camiine İmam-hatip olarak atandı. İki yıl görev yaptıktan sonra 2009 yılında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi sınavını kazandı ve üç yıl süren ihtisas eğitiminin ardından 2012 yılında 20. Dönem olarak mezun oldu. Aynı yıl Ardahan ili Hanak ilçesine Vaiz olarak atandı. Burada bir yıl çalıştıktan sonra 2013 yılında Konya Ereğli ilçesine naklen Vaiz olarak atandı. Ereğli'de altı yıl vaiz olarak görev yaptıktan sonra Mersin İline Vaiz olarak naklen atandı. 2020 yılı Şubat ayında açılan Uzman Vaizlik sınavında başarılı oldu ve görevine Mersin İli  Uzman Vaizi olarak devam etti. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızca açılan İlçe Müftülüğü sınavını kazanarak Ağrı ili Eleşkirt İlçe Müftüsü olarak atandı ve 17 Aralık 2020 tarihinde görevine başladı. Müftümüz evli ve üç çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir.