06.03.2024

Tutak’ta Liseliler Arası Siyer Yarışmasına Yoğun İlgi

Ağrı/Tutak İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde “Gençler Siyer Okuyor” projesi kapsamında ödüllü bilgi yarışması düzenlendi. İrfan YÜCEL’in “Peygamberimizin Hayatı” adlı kitabında yapılan ödüllü bilgi yarışmasına Tutaklı öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Tutak İlçe Müftüsü Şahmurat KAYA ve İlçe Vaizi Vefa YILDIZ’ın koordinesinde gerçekleşen yarışma, yazılı olarak merkezde bulunan dört lisede saat 10.00 - 12.00 arası gerçekleşti. İlçe müftüsü Şahmurat KAYA, “Gençler Siyer Okuyor” projesi ile Hz. Peygamberin hayatının gençler tarafından öğrenilmesi ve hayatına aktarması hedeflendiğini ifade etti. Müftü Kaya, sınava gösterilen bu yoğun ilgi, Müslüman Anadolu halkının peygamber sevgisinin bir yansıması olduğunu belirtti. Ve yarışmaya katılan öğrencilere, komisyonda görev alan hocalara, projenin uygulanmasında emeği geçen Okul ve yöneticilerine ve projeye destek olan kurumlara teşekkür etti.