03.02.2020

TEMEL AİLE BİLİNCİ SEMİNERİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesi kapsamında Ağrı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca Din görevlilerine seminer tertip edildi.

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından koordine edilen Seminerde; aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesi, Kur’an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması konuları işlenerek  toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme imkânına sahip din görevlilerinin kendileri ve ailelerinden başlanarak toplumun bütün kesimlerine temel aile bilincinin ulaştırılması hedefleniyor.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, din görevlisinin konumu gereği toplumdaki rolüne değinerek şu ifadelerde bulundu; “Toplumun temelini aile oluşturmaktadır. Ailenin sağlam temeller üzerine kurulması; sağlam, mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşmasına vesiledir. Aile kurumunu korumak toplumun fert fert görevi olduğu gibi bu konuda biz din görevlileri, Peygamber varisi ve toplumun rehberi konumunda olduğumuz için ayrıca sorumlu ve mesulüz. Bunun için elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız.” şeklinde konuştu.

Açılış Konuşması ardından İl Vaizi ve ADRB Koordinatörü Nuri Arslan, başkanlığımızca belirlenen; “Ailem ve Ben,  Ailemde Bir Çocuk Var, Ailemde Bir Genç Var, Ailemde Bir Yaşlı Var, Ailemde Bir Engelli Var, Akrabalarım Var, Ailemin İletişim Dili,  Ailede İffet ve Mahremiyet,Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum, Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum, Ailemde Merhamet İstiyorum, Ailem Dağılmasın” konu başlıkları üzerinden sunum yaptı.

Üç oturumda gerçekleşen seminer, katılımcılara katılım belgesi takdimleriyle son buldu.