27.01.2023

Regaib Kandili Dualarla İdrak Edildi

Ağrı Müftülüğü tüm camilerde "Regaib Kandili" programı düzenledi.

Bu kapsamda Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, Hacı Halis Ünsal Camii’nde düzenlenen programda cemaatle buluştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda mevlit ve ilahi okumalarının ardından İl Müftüsü Büyük vaaz verdi.

İnsanoğlunun hata yapabileceğini hatırlatarak her daim tövbe ve istiğfar içerisinde olunması gerektiğine dikkat çeken Müftü Büyük; “Günahsız olarak doğan insan, nefsine uyarak günaha bulaşabilir. Bu sebeple yüce Allah Kur’an'ı Kerim'de, “Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.” buyurarak, zaman ve mekan gözetmeksizin tövbe kapısını bizlere açık tutmaktadır. Tövbe, günah işleyen insanın kalbini temizlemesi, kurtuluş için Allah'a sığınmasıdır. Tövbe kapısına muhtaç olmayan hiçbir insan yoktur."

Büyük: "Arınma ve muhasebe mevsimi olan üç aylara kavuştuk ve bu ayların ilk kandili olan regaib kandilini ihya ediyoruz. Bu gece geçmişin muhasebesini yaparak hata ve günahlarımızı gözden geçirerek, tevbe ve istiğfar etme zamanıdır. Bu gece Kur’an-ı Kerim ile meşgul olarak, kendimize, ailemize, memleketimize ve İslam alemine dua etme zamanıdır.” şeklinde konuştu.

Program kılınan yatsı namazıyla son buldu.