23.09.2022

Müftü Büyük: Toplumumuzun Her Kesimine Ulaşmayı Hedefliyoruz

Ağrı İl Müftülüğünce merkez, ilçe, ve köylerde ikamet eden vatandaşlara din hizmeti sunmak amacıyla vaaz ve irşat hizmetleri yürütülüyor.

Ağrı İl Müftülüğü, toplumun tüm kesimine din hizmeti sunmak amacıyla ilçe müftüleri, vaizler, vaizeler ve din hizmetleri uzmanlarından oluşan "İrşat Ekipleri" oluşturdu.

Program kapsamında il merkezinde; İl Müftüsü Celal Büyük Meydan Cami’inde, Patnos İlçe Müftüsü Fatih Tavlaşoğlu Ulu Cami’inde, Patnos İlçe Vaizi Harun Çelebi Dede Murat Cami’inde “Haset” konulu vaaz verdiler.

Konuyla ilgili Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Müftü Büyük, “Merkez, ilçe ve köylerde irşat ekiplerimizle birlikte yürüttüğümüz bu hizmetle toplumumuzun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz. Vaaz ve irşat faaliyeti vatandaşlarımıza dini bilgi ve bilincini geliştirme fırsatı sunar. Bizlerde ulaşılmadık kimse kalmamalı diyerek başlattığımız bu faaliyetimizle toplumu sahih dini bilgi ile buluşturmayı, İslam ahlak ve ilkelerini yaşanabilir bir şekilde sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.