28.04.2021

HAFIZLIĞI MUHAFAZA KURSU TAMAMLANDI

Ağrı İl Müftülüğünce “Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Programı” kapsamında düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan personele belgeleri takdim edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, din hizmetleri sınıfında görevli hafız personelin Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun ezbere okuyabilmelerini sağlamak ve hafızlıklarını pekiştirmek amacıyla “Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Programı” düzenlenmişti. Bu kapsamda Ağrı Müftülüğü, bünyesinde eğitim görerek başarıyla kursu tamamlayan personele belge takdim töreni düzenledi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen törende konuşan İl Müftü Vekili Murat Sarı, “Hafızlık Dinimizde özel bir değer gören eğitimdir. Meşakkatli ve değerli bir eğitim süreci olan hafızlık kadar ezberleneni unutmamakta bir o kadar önemlidir. Bu bilinçle Başkanlığımız Hafızlık eğitimleri yanında hafızlığı muhafaza kursları düzenlemektedir. Bu gibi kurslara katılım sağlayarak başarı elde eden herkesi takdir ve tebrik ediyorum.” dedi.

Program Müftü Vekili Murat Sarı’nın ve İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı’nın personele belgelerini takdim etmesiyle son buldu.