17.07.2019

''15 TEMMUZ RUHU'' KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ.

İlçe Müftülüğümüzün organize ettiği 15 Temmuz programları kapsamında saat 14:30'da Vali Kutlu Aktaş Konferans Salonu'nda düzenlenen ''15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü'' konferansı yoğun ilgi gördü. Programa, İlçe Kaymakamı Sayın Zafer Engin, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, 1. Mekanize Tugay Komutan Vekili Albay Murat Dirik, İlçe Emniyet Müdürü Harun Selim Budak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özkan Yılmaz, Ağır Ceza Reisi Erhan Emre, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konyar, İlçe Müftümüz Sayın Adem Özdemir ve teşkilat üyeleri, kamu kurumlarının müdürleri ve çalışanları, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Program, İlçe Müftümüz Sayın Adem ÖZDEMİR'in açılış konuşması ile başladı. İlçe Müftümüz konuşmasında    '' İçinden geçmekte olduğumuz zorlu süreçte engin rahmetiyle milletimizi büyük sıkıntılardan ve felaketlerden kurtaran rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Bu süreçte kendilerine şehitlik nasip olan bütün kardeşlerimize Cenab-ı haktan rahmet ve mağfiret, yakınlarına ve milletimizie sabr-ı cemil ve metanet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar vermesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. 15 Temmuz gecesi millet olarak tarihinimizin en zor, en uzun, ve karanlık gecelerinden birini yaşadık. Yüce Rabbimiz bütün unsurlarıyla milletimize kenetlenmeyi nasip etti ve milletimiz emanetine sahip çıktı. Hiç kuşkusuz millet olarak sahip olduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu en büyük nimetlerden biridir. Hamdolsun! Bu büyük nimet sayesinde ateş çukuruna yuvarlanmaktan ve karanlığa gömülmekten kurtulduk'' diyerek sözlerine son verdi.

Açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırlamış olduğu sinevizyon gösterileri izlendi.

Sonrasında ise Yaz Kur'an Kursu öğrencilerimizin hazırlamış olduğu ilahi dinletisi ve şiir dinletisine geçildi.

İlahi ve Şiir Dinletisinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sayın Hüseyin ARI'nın ''15 Temmuz Ruhu'' konulu konferası ve hediye takdiminin ardından konferans sona erdi.

Konferansın ardından saat 16:00'da İnegöl Caddesi'ndeki Diyanet Yayınları Satış Yeri'nin bahçesinde 15 Temmuz Şehitleri Resim ve Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı. Açılışta öğrencilerin sunduğu gösteri de yoğun ilgi gördü.