16.07.2019

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE İLK RESMİ NİKAH KIYILDI.

Müftülüklere resmî nikâh kıyma yetkisi verilmesinin ardından, Doğubayazıt İlçe Müftülüğünde ilk resmî nikâh kıyıldı.

İlçe Müftülüğümüze resmî nikâh başvurusunda bulunan Yağmur TEKİN ve Mehmet Nuri ÇELİK çiftinin nikâhı, İlçe Müftümüz Sayın Adem ÖZDEMİR tarafından kıyıldı.

İlçe Müftülüğümüzde bir ilk olan nikâh töreninde konuşan İlçe Müftümüz Sayın Adem ÖZDEMİR, çiftin evlenmek üzere İlçe Müftülüğüne başvuruda bulunduklarını, yapılan incelemeler sonucunda çiftin evlenmesine bir mani bulunmadığını ve nikâh işlemlerinin başladığını belirtti.

Çiftin “evet” cevabını vermesinin ardından İlçe Müftümüz Sayın Adem ÖZDEMİR, “Yasaların bana verdiği yetkiye dayanarak sizleri karı koca ilan ediyorum. Allah mübarek etsin.” dedi.

Nikâh merasiminin ardından İlçe Müftümüz Sayın Adem ÖZDEMİR, çiftlerde evlilikleri boyunca bulunması gereken özellikler, yerine getirilmesi gereken dinî vecibeler ve diğer konularda nasihatte bulunarak “Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir evlilik için karşılıklı sevgi, saygı, sadakat ve hoşgörü çok önemlidir. Rabbim hayırlısıyla, mutlu ve sağlıklı bir evlilik yaşamayı nasip etsin.” diyerek evlilik cüzdanını Yağmur TEKİN'e teslim etti.

İlçe Müftümüz Sayın Adem ÖZDEMİR çifte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu ''Kur'an-ı Kerim Meali'' kitabını hediye etti.