21.04.2021

Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem ÖZDEMİR, makam odasında düzenlenen törenle Emrah ile Rabia çiftinin nikâhını kıydı

Müftülüklere nikâh kıyma yetkisi verilmesinin ardından Doğubayazıt İlçe  Müftüsü Adem ÖZDEMİR, makam odasında düzenlenen törenle Emrah ile Rabia çiftinin nikâhını kıydı.

Gençlere İlçe Müftüsü Adem ÖZDEMİR tarafından çiftlerde evlilikleri boyunca bulunması gereken özellikler, yerine getirilmesi gereken dini vecibeler ve diğer konularda nasihatlerde bulunarak Kur’an-ı Kerimden şu ayeti okudu;

“Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de Allah’ın (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.” (Rum Suresi 30/21)

Nikâh töreninde çiftin evlenmek üzere İlçe Müftülüğüne başvuruda bulunduklarını belirten İlçe Müftüsü Adem ÖZDEMİR, yapılan incelmeler sonucunda çiftin evlenmesine bir mani bulunmadığını ifade etti.

Emrah ile Rabia çiftinin ‘Evet´ demesinin ardından İlçe Müftüsü Adem ÖZDEMİR, “Yasaların bana verdiği yetkiye dayanarak, sizleri karı koca ilan ediyorum. Allah mübarek etsin” dedi.

Nikâh defterine imzaların atılmasının ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren İlçe Müftüsü Adem ÖZDEMİR, “huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir evlilik için karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü çok önemlidir. Rabbim hayırlısıyla, mutlu ve sağlıklı bir evlilik yaşamayı nasip etsin” diyerek, evlenen çifte  nasihatle bulundu.

Ardından yuvalarında her zaman dini konularda müracaat edecekleri Diyanet Yayınlarından  oluşan bir hediye paketi takdim edildi ve merasim böylece sona erdi.