13.01.2020

BABALAR VE ÇOCUKLAR SABAH NAMAZINDA BULUŞUYOR

2020 yılının ilk Sabah Namazı Buluşması Doğubayazıt Merkez Camiinde icra edildi.
Doğubayazıt İlçe Müftülüğümüzün hazırlamış olduğu,"Sabah Namazı Buluşmamıza" Ağrı İl Müftü Yardımcısı Murat Sarı, Ağır Ceza Reisi Erhan Emre, Diyadin İlçe Müftüsü Ayhan Avan, Diyadin Nüfus Müdürü Ali Akova, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yardımcı, SYDV Müdürü Mehmet Arvas, Kızılay Başkanı Kemal Şahin, Gönüllü Dostlar Derneği Başkanı Doğan Yıldız, Gençlik Merkezi yöneticileri, Din Görevlileri, 15 Temmuz Şehitleri Yatılı Kız Kuran Kursu öğrencileri katıldılar.
Sabah Namazı Buluşması İlçe Müftüsü Adem Özdemir'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Ağrı İl Müftü Yardımcısı Murat Sarı namaz öncesi yaptığı sohbetinde şunları söyledi:
Efendimiz (s.a.v) tebliğ sırasında topluma verdiği güven sayesinde onlara söyle seslenmişti;“Size şu dağın arkasında düşman atlılarının bulunduğunu söylesem, bana inanır mısınız?”“İnanırız çünkü Senin şimdiye kadar yalan söylediğini hiç görmedik… İnanırız çünkü Sen yalan söylemezsin. İnanırız çünkü içimizde “Emin” olan sensin.”
Daha İslam’ın nurunu benimsemeyen, manevi derinliği ruhunda yaşatamayan Ebu Süfyan ve arkadaşları, muhacirleri takip edecek Habeş kralının huzuruna çıkmış Müslümanların ve onların gül nebisi olan Peygamberlerinin aleyhinde konuşarak o insanları geri istediklerini ifade etmişti. İşi gerçek manasıyla anlamak isteyen kral, Ebu Süfyan’a birkaç soru ile şu soruyu da sormuştu;“ Onların peygamberinin daha önce yalan söylediğine şahit oldunuz mu?”
O’nu sevmeseler de… O’na karşı da çıksalar, doğruyu söylemek zorundaydılar ve söylediler de…
“Hayır, onun daha önce yalan söylediğini hiç görmedik..!” Diyerek Peygamberimizin örnek şahsiyetine ve Sabah Namazı Buluşmalarının önemine değinerek sözlerine son verdi.
Diyadin İlçe Müftüsü Ayhan Avan'ın kıldırdığı Sabah Namazının ardından yapılan tesbihat ve Gönüllü Dostlar Derneğinin ikram ettiği çorba ile program sona erdi.
İlçe Müftüsü Adem Özdemir "Sabah Namazı Buluşmasına" katılan tüm katılımcılara ayrıca programın icrasında emeği geçen herkese teşekkür etti.